January 31, 2011

Antara Pilihanraya Dun Tenang dan Penubuhan Blog GPK

Assalamualaikum

Kepada semua kenalan blogger dan kepada kawan2 rapat aku, dan kepada juga kenalan2....seterusnya pembaca yang dikasihi...aaaiiiii dah macam wakil rakyat nak bagi ucapan pulak...

takpe, ni namanya menaip sambil diresapi Mood pilihanraya kecil DUN Tenang....tadi dengar berita pukul 12.30 pagi, Barisan Nasional menang dengan majoriti 3ribu lebih mengalahkan Cikgu Mala.. wakil dari Parti PAS...ini adalah peningkatan Majoriti pengundi kepada BN..Tahniah kepada yang menang iaitu YB Tok Ai... (mcm mane dia boleh dapat nama Tok AI??? nama dia Azhar Ibrahim ..mana pulak datang Tok AI tu???,)

Skrg dah menang boleh start buat kerja, esok dah boleh jenguk rumah pengundi anda yang banjir.. sampaikan sumbangan.. gerakkan pemuda, puteri dan ahli UMNO Dun yg anda wakili untuk tolong angkut barang, pindahkan org, masak nasik kawah, menggulai sardin menggoreng ikan masin...

Kepada yang kalah, Mungkin anda boleh berusaha di lain masa, mungkin Khidmat anda tidak diperlukan di kawasan tersebut.. mungkin Khidmat Cikgu Mala lebih diperlukan sebagai pendidik, mendidik anak bangsa agar menjadi bangsa yang berguna di masa depan... tak menjadi penipu dan pembohong...ye laa.. siakap senohong gelama ikan duri.. bercakap bohong lama2 tercucuk duri...ehhh mcm tak kena je ... bercakap bohong lama2 mencuri...haaa baru kena... mencuri apa? mungkin curi duit, curi suar jeans yg jemur kat ampaian (org indon panggil maling jemuran..hahahahah)..curi kasut kat masjid takpun curi MC.... huhuhuuu...apaaaa?? curi MC?

Teringat aku zaman sekolah menengah dekat sekolah Sri mersing, ada kawan sekelas aku kena tangkap dengan cikgu displin dan pengetua sebab kes curi surat MC dari Hospital Daerah Mersing... budak ni punya kepala cerdik.... dia curi Borang MC kat meja doktor... masa doktor tu tengah pusing ke lain. dia pergi cop surat2 MC tu... pastu dia sain sendiri...haha, belum habis PMR tapi dah boleh sain MC mcm doktor pakar pulak.... laku pulak tu.. laku la sebelum Pihak hospital buat laporan.. kah kah kah.... lawak betul...(mesti si Zulkifli ingat kes ni) kawan aku tu dah jadi ape tah skrg, mungkin engineer kot, takpun jadi suami wakil rakyat??? hahh?? ada kene mengena ke? uiiikk??? melalut dahh... sorry2... berbalik kepada tujuan utama...


Di kesempatan Entry ni, aku nak mengucapkan Tahniah kepada sahabat aku Zulkifli sa'adon @ SM Banjamin selaku presiden dan founder Group Gerila penulisan Kreatif di Facebook kerana telah berjaya menubuhkan Blog Gerila penulisan kreatif, anda boleh menjenguk di web ini

http://gerilapenulisankreatif.blogspot.com

Apakah benefit yang anda akan dapat dari masuk dan Follow blog ni? benefit utama mungkin blog anda akan layak di review secara pro bono (percuma) tanpa apa2 kontest dan bayaran... hanya perlu join group Gerila Penulisan Kreatif di Facebook... dan kemudian follow http://gerilapenulisankreatif.blogspot.com

Anda Hanya perlu sediakan blog sebiji!!! betul ke imbuhan yg digunakan? ke sebuah blog? atau sehelai blog? sebuah la kot... okey... anda perlu sediakan sebuah blog, dan kemudian mari kita ramai2 menulis tanpa rasa terikat dan terkesima.. tulis apa yg hati anda rasakan...

Berkongsi Rasa Hati tidak perlukan juri!! Hanya baca dan selami rasa hati ini.

P/s bagi yg belum biasa...perkataan yg gelap kat atas tu.. kalau anda nak ke website tersebut, anda hanya perlu klik sahaja di tulisan gelap tu.. takyah taip balik adress atau korang pegi google lak...(aku tau aku mcm mak nenek, benda mcm ni pun nak ajar, tapi kenyataanya ramai yg sebenarnya taktau kegunaan hyperlink ni...yg dah terer internet atau blogger sila abaikan pesanan ni ye :) peacee)

Psstt : malam ni tulisan aku berunsur gedik bagi mengimbangi ketegangan blog2 politik yang rakus menghentam result yg keluar waktu ni :P ..hehe

2 comments:

  1. yeah, GPK platform terbaik nk kenal blogger2 lain
    klu xde, xkenal sm benjamin, zulfikar, lekat-lekit dan shah
    terlampau ramai sgt blogger hari ni, so susah nk kenal dgn lebih rapat
    adakanya group ni lebih mudah utk ikuti perkembangan dan keep in touch dgn mereka yg bergelar blogger
    btw, congratz to the founder

    ReplyDelete
  2. em...thanks sharing...
    salamkenaldari su manje

    ReplyDelete

Tempoyak 101

Assalamualaikum. Apakah sakti benar tempoyak ini? Tempoyak ini mitos atau urban legend dia banyak, sama banyaknya ia dengan mitos ...