March 8, 2011

Sahabat, Nasik Kandar Line Clear dan BMX kuning

Dalam Feri ke Pulau Pinang, bersama Kereta PBX.. kereta ibarat sireh pulang ke gagang. plet penang tuu... hehe

Assalamualaikum,

Minta maaf sebab mengabaikan blog tanpa notis awal, aku bergegas ke Pulau Pinang untuk menghadiri kenduri Kahwin kawan baik iaitu Mohd Zikry dan isterinya Ayu Baizura, tahniah diucapkan kepada pasangan pengantin baru ni, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya.

Kami sahabat2 karib diploma dan degree foodservice management dulu2 lagi dah berpakat dengan perjanjian darah(hahaha ok aku tipu) kami telah berpakat dengan perjanjian mutual respect antara kami. barangsiapa antara kami yang akan berkahwin, semua akan bersungguh-sungguh dan bekorban untuk hadir di majlis kenduri kedua belah pihak tanpa gagal, kecuali atas sebab2 yang munasabah, giliran dimulai dengan perkahwinan Ili Farhana di Banting, Shahril Husin di Taiping dan Sg buluh, Rushaida di Gemas, Zikry di Penang dan tinggal lagi aku, Chewe, Tunz, Fadhli, Aleng dan Ijam...

Setakat ni aku, chewe, debe dan zikry belum gagal lagi melunaskan janji2 kami... semoga terus istiqamah..terima kasih kepada Chewe dan Debe sebab bawak aku makan Nasik Kandar Line clear kat Penang, dah 5 thun asyik dengar korang cerita je, minggu lepas tertunai jugak. ammaakk rombe nalareke...serreeyyy...RM12.50 untuk nasik, ayam goreng, telur sotong, sayur dan teh ais.. ok la tu, nama pun bercuti, jangan nak berkira sangat...punya la aku lapar masa tu, malam tu masa makan seafud aku boleh lupa yang aku makan Lunch nasik kandar.. hahaha

Hari sabtu, Zikry sah menjadi suami Ayu Baizura, selamat datang Ayu Baizura ke geng budak2 nakal.. hehe, baik2 tau, zikry tu kuat ngigau.. keke, mlm akad nikah kami dah sampaikan amanat tip2 menjaga zikry yang terkenal dengan acara mengigau tahap Ultraman Daya dan bomoh siam nya...



Di Hari kenduri.. segak si lelaki, ayu si perempuan... yang 4 ekor berpasangan dan selesai kawin, yang 3 ekor jantan tu belum kawen.. hahahahaa

Hari ahad majlis kenduri di adakan, aku terharu dengan majlis yg agak sempurna, makanan kenduri yg bagi aku 1st class, sangat sedap, tahniah diucapkan kepada Pihak pengantin perempuan yang menyediakan nasik minyak 5star berserta kurma kambing yang sangat hempuk... :) sedap betul kaki kambing tuuu....

Pada masa kenduri ni jugak aku terharu, disapa Oleh sorang makcik, eh makcik ke? aku tengok muda je, tapi nak panggil kakak tak sampai hati pulak, sebab dia mak mertua Zikry, kalau Zikry panggil dia mak, takkan aku nak panggil kakak.. so aku panggil makcik la ye..sampai2 je dekat pagar kenduri kahwin, Makcik Intan tegur aku :

" Ni kawan Zikry BMX kuning tu ke?"

" (aku pun hangguk2 kepala),ye cik ye.. tapi BMX kuning?"

" Eh Zikry ni ada join geng2 Basikal BMX ke? setahu aku dia ni minat main Paintball dengan kesatria je, bila masa lak dia main BMX, chewe ye lah budak BMX.. (cakap aku sorang2 dibawah terik mentari tu)

" haa ye Makcik,saya kawan Zikry, Tapi BMX kuning?" (tanya aku sekali lagi)

" ye lah awak yang tulis blog pasal awak naik BMX kuning kecik tu kan" Jika anda blur..nak tau cerita pasal BMX kuning, anda boleh Klik di SINI

"Ya Rabbi, makcik baca blog saya ke? ye ye, saya la tu yang tulis pasal Bmx kuning tu, makcik baca jugak ye blog saya?"

"Makcik selalu baca, best lah... tak pernah miss, pengikut setia..hehehe ok2 jemput makan yee, jemput makan"

Aku pun tersengih panjang, dan terasa hidung kembang mcm hidung Debe...rasa seronok lain mcam...tak sangka aku, sampai ke Penang ada Makcik baca dan ikut blog aku.. oh seronoknya..(sambil ratah keting kambing masak kurma yang sangat sedap itu)

Terima Kasih ye Makcik Intan aka Mak Ayu Baizura..sebab baca dan follow blog saya...saya amat menghargai pembaca saya.. :) psssssttttt.... pssttttt nasik minyak Makcik Sedapla.. hehehehe



Selamat tinggal Penang, owhh baru aku tau, masuk penang je kena bayar toll ngan feri, balik free...rasa mcam masuk Theme Park pulak (kata si Ijam)

P/s makin lama... ekspedisi menghadiri kenduri kawan sekelas makin susut dan kurang menyertai, apelah nasib aku nanti bila kawin, harap2 Debe, Zikry, Chewe, Ijam dan kawan2 lain masih ingat dan sertai kenduri aku.. Insyallah..

16 comments:

  1. tengok...makcik2 pon suke blog kamu...
    hahaha..
    tapi kte bkn makcik2..:P

    ReplyDelete
  2. hehehe.. tu la Fyd... terharu betul la... eh awak kat USM kan?

    ReplyDelete
  3. ingatkan kat USM, kalau USm rugi la tak singgah ri tu :)

    ReplyDelete
  4. Nyah nampak sangat ko baru sampai penang Nyah.. memang la jambatan & feri pegi je byr balik x yah.. Tp Nyah mak respek ko.. Nyah2 ko pun ada peminat. Mak ni.. Ori pun takde makcik nak pandang apatah lg adik2.. kekekekekeke

    ReplyDelete
  5. owh...
    kalau dtg kdah or perlis x jmpe mmg tersgt la rugi..
    hehehe..
    kalau penang jauh lg la..:)

    ReplyDelete
  6. Wahhh Nyah Lekit... ko tu ape kurangnye.. hari tu kawan mak suka baca blog. dia sebut2 nama Fynn Jamal la itu la ini la.. sekali dia sebut nama Lekat Lekit Nyah... rupenye ko ni setarah blogger2 hangat... wahh ko melets nyah.. hahaha

    p/s last pegi penang umur 20thn rasanya.. lama dah.. tu pun gi BTN balik pulau...

    ReplyDelete
  7. kalau geng2 makcik pon follow blog. memang sah 2sah la blog tu best. hehehe....moden makcik tu. hehe...
    mak aku nak tekan mouse pon tak tahu.wakaka...

    aku selama duk penang, tak pernah makan kat line clear...tak minat sangat der nasi kandar ni. huhu

    ReplyDelete
  8. amry: mungkin sebab tulisan aku mengembalikan memori ibu2 dengan anak kecik dorang kot.. hehehe

    Hang duk penang sejak dari kecik ke? aku mmg peminat nasik kandar.. kalau boleh seminggu 3 kali pun takpe.. :)

    ReplyDelete
  9. ingt lg masa mula2 nak neri feri tu... teruja gilerrrrrr....:P

    gile hensem ikar gmbr tu... weet weet.. hahahha :P

    ReplyDelete
  10. encik nie bila pulak giliran nya??hehehe..nanti jemput tau=)

    ReplyDelete
  11. Hahaaha..bab scene lupa dh mkn tghari xmasuk pn..hehehehehe...

    ReplyDelete
  12. belog awk mmg best sbbb tuh la mak cik tuh melekat je baca:) hehe..hah ni bila plak majlis empunya badan nih :D

    ReplyDelete
  13. Ijam : ade scene tu sikit.. cuba bace balik hehehe

    Alexa : ye ke best? bukan blog saya ni panjang meleret2 ke? ikutkan hati nak kawen skrg gak, tapi calon lum jumpa la alexa... :)

    ReplyDelete
  14. AD : ohhh terima kasih... dan ye.. ferri itu syok!!! wuuhuuuu

    Hati Merah : tengah cari calon :)

    ReplyDelete
  15. aih... bile la ko nak kawen pika oii...
    cepat la set.. =p

    ReplyDelete

Hidup Dalam Kepalsuan

Assalamualaikum Kisah ni aku yakin berlaku pada tahun 1990, sebab kejadian ni berlaku semasa aku tadika, aku tadika umur 6 tahun. Masa aku...