April 6, 2011

Nombor plate paling pelik aku pernah tengok kat lori

Assalamualaikum...

Hari ni hujan di Shah Alam, Alhamdulillah, panas dah jadi sejuk, terik dah jadi redup, aku keluar rumah dengan matlamat nak menyiapkan kerja di Pameran Halal yang dianjurkan di KLCC.. Kuala Lumpur Convention Center, company aku menyertai MIHAS iaitu Malaysia International Halal Showcase,

Tapi aku bukan nak cerita pasal MIHAS hari ni, hari ni aku nak kongsikan pasal benda pelik yang aku tengok, aku terserempak dengan kepala Lori kontena atas jalan, depan kereta aku, aku tengok dari jauh macam biasa, tapi bila lama-lama tengok aku mula genyeh mata, betul ke aku tengok ni, ke aku mamai lagi?

Dari jarak jauh aku nampak ni :


Pastu, aku ikut lagi rapat, aku nak pastikan, aku nampak ni pulak :


Aku, pandang kiri kanan, aku tengok driver lain pun muka pelik, sambil pandang muka aku gak, angkat kening dan mulut ternganga...baru aku sedar yang aku tengok ni real, jadi untuk kepastian dan gambar yg jelas dalm blog, aku zoom lagi dan dapat la gambar ni :


Amacam? korang rasa pelik tak? ke korang rasa aku over reacted? sebab kalau tengok plate Diraja kat kereta Rolls Royce ke Mercedes ke..tu aku tak heran la, tapi ni no Plate ni kat Kepala lori kontena.. mau tak pelik? ishhh bagi diri aku, memang pelik la... jenuh dari Shah Alam ke Batu caves aku duk mikir..kenapa lori tu pakai No plate tu..

Adakah DYM Sultan Pahang baru beli Kepala lori Kontena ni dan dalam perjalanan pulang ke Pahang? atau DYM Tuanku Sultan Pahang memang ada Hobi kumpul lori kontena? korang agak2 apa jawapan dia ha? aku jujur tak tau jawapannye..


P/s owhh rupenya, pakai camera henpon pun boleh tangkap gambar clear kan? tak jadilah nak beli DLSR..ehhh DSLR... EH DRSL... ehhh mcm mane ke nak nyebut nyeee..idok la tau teman...

14 comments:

  1. memang pelik :)
    1st time iera tgk

    ReplyDelete
  2. mungkin ade orang guna nama sultan pahang tu. senang nak lepas road block

    ReplyDelete
  3. sesaja je kot... nk buat hiburan ... supaya xditahan....:P

    ReplyDelete
  4. nyah.. sultan pahang nk buat koleksi tu..
    blogger berebut2 nk pakai camera mahal tu walau kdg2 Mak tgk camera jer mahal tp gambar tak cantik mana pun dia amik. Biar la kemahalan harga camera tu setanding dengan kepakaran penggunanya. Kalau tak sesia jer.. Takat gambar kualiti ala2 macam mak edit kat picnik.com jer baik latak payah bazir.. kekekeke

    ReplyDelete
  5. Iera : sama la.. peliknye..

    Muhsin : aku pun pikir mcm tu gak...tapi beraninya org tu kalau betul..

    AD: gila hiburan mcm ni.. senang2 je kene masuk lokap nih

    Lekit gurl : mak pun rasa sultan pahang punya koleksi kot...

    ko tau tak nyah, aku tak penah beli digital camera seumur hidup.. hahaha berangan nak pakai dlsr.. cehhh

    ReplyDelete
  6. Kakaka ... memamng silap hi bulan polis cari hang ........SEbagai saksi lah

    ReplyDelete
  7. ngahahahahahaha....

    DSLR la pika.. =)

    ReplyDelete
  8. ermm.. kalo polis tak tahan... atau jpj buat tak tau tu, make nye, betul la sultan punye...

    ReplyDelete
  9. Zaidi : aku ada bimbang gak kene panggil jd saksi masa ngah taip entry ni tadi hahaha

    Along : aku selalu salah sebut DLSR hahaha

    SM Banjamasin : mmg takde polis tahan pun.. ytapi persoalannye.. kenapa plet sultan pahang pada lori tu?

    ReplyDelete
  10. sultan pahang??

    nyway..ada entry khas untuk anda diblogku...

    http://exactpredictor.blogspot.com/2011/04/segmen-terjah-mereka-episod-2.html

    ReplyDelete
  11. okay boleh tahan pelik. (gelak dalam hati)

    ReplyDelete
  12. lori ni utk urusan di raja je kot..
    nak angkut2 brg besar2...mne kite tau...

    ReplyDelete
  13. Predictor : terima kasih untuk review awak tu.. saya hargai sangat. teeeeengkiu.. :P

    Melle amir : kan dah ckp.. pelik kan kan kan....

    Cik Lan : jawapan ko paling tepat la kot..

    ReplyDelete

Hidup Dalam Kepalsuan

Assalamualaikum Kisah ni aku yakin berlaku pada tahun 1990, sebab kejadian ni berlaku semasa aku tadika, aku tadika umur 6 tahun. Masa aku...