April 24, 2011

Kisah Natrah 'Nate' yang mahu comel

Assalamualaikum


" Hari ni aku nak berlagak comel lah, hari-hari berfikiran macam budak anugerah dekan pun bukan ada untung, lagipun aku ni girl, girl haruslah berlagak comel dan manja, at least aku takde la orang cakap nanti outdated kan"

Kata hati Natrah Sudirman sambil guling-guling peluk pooh di katil bercadarkan pink itu. Lantas, dengan sekejapan Natrah mencapai handphonenya, berhenti kejap dari layan Novel Hayati Ibrahim...

" ermmm, macam mana ye nak nampak comel? aku rasa, mula-mula aku kena tukar nama aku la, apa barang Natrah, macam nama Teater je..nama mesti la western-western sikit, nama melayu ni ketinggalan zaman..ihik ihik...

lama dah aku tak main sms ngan Zul, apa la khabar dia sekarang?... nak sms la... ihik ihik"

Lalu dicapainya handphone, dah lama handphone dia tak dibuka untuk sms, asyik layan BBM, Twitter ngan chating FB je... kesian Zul yang duduk kampung tu, dah la pakai Nokia, tak 'up to date' langsung, tukar la BlackBerry, baru style..

tett tap tet tap tap tap tet tet (bunyi keypad henpon)

"Hye Zool, how r u? seyhart kew? lamer da x contact ko, rindoo plak kat ko, ko boowart apew skunk nieyh? (deng deng! msg sent)

Truutt truutt....(1 new message)

"Uikk ape kejadahnya si Natrah Sms aku nih? dah dekat setahun tak pernah2 sms aku, mimpi apa dia ni? takpe la, layan-layan, mana tau cinta berputik kembali, aku dah la single skrg ni, untung-untung boleh ajak tengok wayang ahad nanti"

Sengih Zul terkenangkan Natrah, kekasih monyetnye dulu, oh ye, Natrah tu bukan monyet, dia adalah cinta monyet Zul..

Zul pun ambil handphone dan balas sms..

" Hai Natrah, aku alhamdulillah sihat skrg, rindu kat ko gak, aku skg dah duk KL. kerja banquet kat Hilton, ko wat pe skrg ni? dah habis study?"

" hah? kau skunk stay Key EL? sng larh nark jumper, dekat je Kowt..aku skunk stay Pee Jay jew, finish study da, ngah cari kejew now"

" apa, ko duk 'Pee Jay Jew'? kat mana tu? aku bukan duk Key EL la, aku duduk KL...Kuala Lumpur"

" Hunney, bukan 'Pee Jay Jew' lorhh... aku duk PJ, Petaling Jaya, near-near la kitew, tol la KL i ckp, Key EL tu KL lorh, apew larh ko ni Zul, tak style lorh"

" la PJ rupenye, aku ingatkan ko kat oversea skrg, Peejay Jew mana aku paham, aku ingatkan ko duk kat ghetto yahudi mcm zaman-zaman hitler dulu. lain kali taip PJ kan senang, 1Malaysia tau PJ tu Petaling Jaya Natrah oi..."



Jewish / Jew Ghetto adalah satu penempatan berpagar yang sentiasa diawasi oleh tentera bertujuan untuk mengasingkan kaum Yahudi dari bergaul dengan penduduk tempatan, masih lagi terdapat Ghetto zaman skrg namun bukan untuk yahudi tapi kulit Hitam yang tinggal di bandar-bandar besar di USA. Black ghetto ni walau bagaimana pun wujud secara tidak rasmi.


" ko ni kampung la Zul, besew la boodark2 skunk sms mcm tu lorh. 1 more thing, skunk ko xyah panggil aku Natrah la, u can call me Nate jew"

" Hah? Skunk? skunk tu bukan binatang yg kencing busuk tu ke Natrah? la elok2 nama Natrah gi tukar jadi Nate Jew tu kenapa? kalau aku salah baca bunyi jadi nate beruk mcm mana? suka betul kau jew jew skrg ni ye? mesti ko study dulu ramai budak yahudi kan?

"Hey zul, apsal ko nieyh? biler lak aku study Yahudi? aku ckp jew tu 'je' la, lagipun aku study Jay Bee dulu, mana ada boodark yahudi study there. Skunk tu bukan binatang lorh but 'sekarang' paham???tu pun x paham, macam chat ngan orang tua jer"



Skunk adalah sejenis Haiwan mamalia yang menggunakan cecair yang sangat busuk yang dirembeskan dari kelenjarnya sebagai satu cara pertahanan terhadap musuh atau binatang pemangsa.

" Hah boleh pulak ko cakap 'je', kan senang, xyah nak tambah byk2 huruf, lagi senang taip kan? Oh skunk tu 'sekarang' ..kan senang je kalau ko taip 'skrg' kan? aku mati2 ingat ko bela skunk, ye la trend skg kan, budak2 suka bela pet, ada hamster la, sugar glider la. betul ke aku eja 'budak' tu Nate? ke kene taip boodark gak macam ko?

"Eeee, gewam tol aku ngan ko nieyh, sajew jew nak boowart aku hangen kan kan? mcm manew plak ko bleh sesat kat Key eL lak nieyh? kan kew ko dulu stay peneng?"

" aduh Natrah, susahnye aku nak paham ko taip ni! bukan peneng la, ko boleh pilih nak guna P.Pinang atau Penang, but please dont peneng, buruk benor rupenye Natrah oi. tu boowart tu apa pulak ? baru duduk PJ 2 bulan dan dan pelat ke Natrah oi?

" sowwie Zul eh, aku duk PeeJay bukan 2 bulan tau. dah 3 bulan stgh, ala biar arrr aku nark taip mcm nieyh, fren2 aku cemue taip mcm nieyh owkeyh jew. yg ko pulak nark bising2 apehal? mcm mak nenek"

"Jaybee, Key EL, Pee Jay, Boodark, skunk, jew, trend ape mcm tu? mcm keypad rosak je, dah la Natrah, xyah la ko nak trend2 style2 sgt, bukan aku tak kenal ko, dulu keje gentel kopok lekor kat Tanjung, trend konon. geli ko tau x geli? ko tu dah 24 thn, bukan 15 thn. kalau kawin anak dah 2 dah Natrah!"

" eee menci la cannieyh, aku bawu nak chumil, bese arrhh gegewl sms chumil2 mcm nieyh, ko tark rasew aku chumil ke Zool?"

" Tak comel lansung, rasa mcm sembang ngan orang Nigeria! aku rasa kalau org Nigeria pun x pelat mcm ko, ni bukan comel ko tau dak? ni gedik..geeeewwddiicckkkk!! ha hambik ko!"

" Dah arrr malas la nark layan ko zool, x memahami hearty gegewl lgsung, aku sms nieyh bawu nark ajak ko tengok muvee, ko dah tarcing lak. x jadi la mcm nieyh"

"Xpew larh Nate, arkoo tarkdew rezekiw nark pewgi tengowk muveew derngunk cow Nate. Maybeee laryin carlee kitew pewgi tengowk muveew samew2 lorhh. bilew cow dah tark pewlart lagiew, kitew gi yah? buhbuy darlink muchuk muchuk charyunk! i lurve you larrh.. see ya, jarngan lupeww barlick campoong bilew laluew Jay Bee Yah!"

"EeeEEeeeEEee menci menci :(( !!!"

Dengan itu berkuburlah fantasi Zul untuk ber'couple' kembali dengan Natrah, selepas Natrah dijangkiti penyakit chumil-chumil gewdick, jadi jaga-jaga kepada anda semua, sila periksa balik ejaan anda sebelum anda kehilangan orang yang tersayang! buh-byee...Sarlump..(eh tergedik pulak)


P/s Ini bukan cerita bohong, cuma unsur-unsur ditokok tambah bagi menyedapkan cerita. aku pernah chat mcm ni ngan kawan lama aku dulu, bila masuk uitm shah alam, terus tak pandai taip elok-elok, apa ingat banyak masa aku nak translet bahasa chumil tu? tegang-tegang urat tengkuk, kerut2 dahi nak eja balik...takda masa oi, nak chumil chumil pergi lepak dataran!

Peace, No war, no heart feeling .. :)


24 comments:

  1. are lorh... baaroo nark gewdick gewdick..... lalalala..=p

    ReplyDelete
  2. baru nak jd 1st.. da ade org amik Ler...

    Ok 2nd..

    eiiyark.. tarak sukeww tauuu.. hihihi..
    bhsa jiwa bgsa... PerabIS kredit Org kate nak taip pnjg2..hahaa

    (sygilah kredit andaa-- tmbah lak di waktu sesak ini..haha)

    ReplyDelete
  3. Usop : Jangan La gewwdickk sangat.. i tak syukeeww tawwwww :) ahahahahahahah

    Udacun : ala, Udacun lambat sikit je kan...takpe2 lain kali cuba lagi :)

    2nd
    beli la hot tiket rm15... 1000 msg tuuu.... tak habis pakai.. :)

    ReplyDelete
  4. tak perlu nak gurldick macam tu.. Hhaa~

    susah org nak faham apa yang dimaksudkan. Benci ada la.. Tak faham apa maksudnya sebenar.

    Padan muka Nate tu kena sembur dgn Zul.

    ReplyDelete
  5. Hot tiket mahal Laaa.a..

    kalau dlm UTM ni.. kan ade pkej studnt.. 1 msj =1sen..hahaa.. untung maa..

    xkire syg kedit jugakk..haha..
    mencii mencii.. xsukeww tauuwww

    ReplyDelete
  6. sha : "Gurldick?" ahahahahah tersembur teh o baca komen ni.,....ahahaha..

    tapi memang tak paham pun, paham tu paham tapi amik masa nak eja balik la.. :P

    Udacun : Hot tiket mahal eh? boleh la awak tu student lagi, kalau dah tua berjanggut macam saya ni, student ape nye?

    be wau re nge = unta.... ahahaha

    ReplyDelete
  7. yaww. chumel lewww n3 nieyh. ittew sukewww tau.! zulfikar janan lha mara2. ta chumyll nanty. ;)

    ReplyDelete
  8. Padie : HAHAHAHAHAHAHAHA, APSAL MLM NI KOMEN SEMUA LAWAK2.. BESTNYE LAYAN GELAK...AHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

    ReplyDelete
  9. Blogwalking:

    kipidap...
    nak kena scroll baca dari mula neh..

    ReplyDelete
  10. terbhaeekkkk larhhh.... ittewww syukeww tawww bacer n3 nieyh, ase macam chumel2 cangat...ikar jeles lewtewww ta boleyh mcg2 macam ittewwww....

    pehhh.... dpt sms cam nih mmg sah2 ako bakoo lik empunye sender.... yg x menahan ade kawan umo 34, anak 3 tp msg cam gegurl lewww sgt... haishhh... x sedo dirik..

    ReplyDelete
  11. macam nak ketuk kepala jek kalau ade orang mesej mcm ni.

    ReplyDelete
  12. oreo hitam : jemput2 baca mana yang berkenan yeee :) tq..

    JM : biar betul umur 34, anak 3 msg maarcham tuew largiew.. ewww tak syuke lorh.. gerliew.... tak curlast la... hahahahahahah :P

    hasmila : sama la kita, rasa nak amik tangan tampor muka org yg msg mcm tu, dia ingat kita main2 ke nak kene eja baik apa dia hantar kan...

    ReplyDelete
  13. cant stop laughing after finish reading dis..hahaha

    ReplyDelete
  14. aiza zara, jangan tahan gelak tu... teruskan lagi.. mesti rasa heppi.. :)

    p/s sapa lagi teruk? Zul tu ke Natrah 'Nate'?

    ReplyDelete
  15. " la PJ rupenye, aku ingatkan ko kat oversea skrg, Peejay Jew mana aku paham, aku ingatkan ko duk kat ghetto yahudi mcm zaman-zaman hitler dulu. lain kali taip PJ kan senang, 1Malaysia tau PJ tu Petaling Jaya Natrah oi..."

    lawak... aku ade jumpe orang macam ni... bos lame aku sendiri.. ingat comel... tak reti beza, urusan rasmi pun nak sms mcm tu.. bangang ko apo.. mahaiii... (tu bahasa nogori, bukan bahase comel)

    ReplyDelete
  16. hahahaha..gedik je msg cmtu..;P

    ReplyDelete
  17. Nate beruk Natrah...hahahhaahah..

    mana butang like ni, aku nak like 10000 kali! LOL

    ReplyDelete
  18. mcm mana la ko buleh karang Nyah.. kejung perut mak nak baca. Apapun comot mak baca entri ko Nyah... geli aku bayangkan ko msg mak dengan bahasa camtu smbil terbayang misai ko yang tebal tu Nyah.. wakakakakaka

    ReplyDelete
  19. penaykit chumil2 gedik ? hahahahaa...
    Nate tol la.. best entry ..

    "eWwWwW"

    ReplyDelete
  20. SM banjamin : aku kalau dapat sms org jawab pee jay, jay bee, aku mula badmood kat dia.. bengang betul duk panjang2 tulis kenape? ciss potong stim betul

    Fayad : gedik kan kan ..euuwwww jeless leetteeww :P

    Myra_zoe : button 'like' ada kat bawah setiap entry, tapi kene klik tajuk dulu la kan... ehhhh suke ye kalau org perli2 mcm ni? hambboihh tark baek tawww, apew sarlahnyeww kitew gewdick gewdick sekaliew sekalew... :P hahahahahaha

    Nyah Lekit : ahaha, selalu tulisan dalam blog ni diinspirasikan dari kejadian sebenar, sebab tu karang laju je, takde sangkut2.. :P jangan la bygkan misai mak nok, ko bygkan betis mak yg bulu2 banyak ni dah laaa :P

    Zacky : suke yeee? kalau suke share2 kan ehh :)

    Miecyber : jenuh baca entry aku ni? panjanggggg.. :)

    ReplyDelete
  21. hehe...msti kes kat blog abby nie kan..
    kekeke...klaka je..
    nice..nice..

    ReplyDelete
  22. hahaha tergeliat aih lidah ni nak baca...aduhaiii wat habes space je taip bnyk2 huruf yg mnunjukkan unsur kegedikan tuh..kekek

    ReplyDelete

Hidup Dalam Kepalsuan

Assalamualaikum Kisah ni aku yakin berlaku pada tahun 1990, sebab kejadian ni berlaku semasa aku tadika, aku tadika umur 6 tahun. Masa aku...