May 8, 2011

KEKOK

assalamualaikum..

Kekok, perasaan tidak selesa terhadap sesuatu yang sepatutnya biasa tetapi menjadi tidak biasa pada masa, tempat dan keadaan yang tak sesuai.

Kekok 1 :

Dulu masa belajar sekolah rendah, menengah dan universiti, bila bercakap dengan kawan-kawan perempuan dan lelaki yg nerd, selamba je cakap "aku-kau"

Tapi bila dah tua-tua, jumpa balik dalam FB, apsal semua kawan-kawan perempuan dan kawan-kawan lelaki dah mula cakap "saya-awak"?

" woi Ina..hahaha tak sangka la jumpa jugak kita kat FB kan!...dah kawin dah kau, dah jadi mak orang dah pun!"

"Salam Zul, alhamdulillah saya dah kawin dan ada 2 anak, awak macam mana sekarang? awak duduk Johor lagi ke?"

"errrr... saya sihat alhamdulillah..saya bujang lagi"


Kekok 2 :

Tengok dokumentari binatang2 dengan Mak bapak.. 'dirty jobs with mike apa tah namanye'

" eh tu dia buat apa tu along?"

" Dia mengawan mak"

"kembang pulak tekak mak tengok along.. kenapa kuda tu tak mengawan ngan kuda betina?kenapa mengawan dengan batang balak?"

" sebab tuan kuda tu nak biakkan baka elok mak, nak kumpul sperm kacuk ngan betina baik"

Tup... tukar cenel.. tanpa rasa bersalah, sambil tak tengok muka mak, mak pun tak kisah along tukar cenel...

"mak kenapa AF kali ni tak best ha mak?"


Kekok 3 : kutuk feveret kawan

" maju dah blog ko skrg kan man? lama dah blogging?"

" biasa2 je, follower pun baru 80 orang, aku menulis macam zaman2 dulu gak din, bukan nak glamer pun, kalau nak glamer, baik aku ikut segmen yang si blogger abun tu buat, sekali masuk segmen 200 300 orang follow kita..aku meluat gila tengok blog dia"

" errr... ye la man"

Man balik rumah, bukak FB, tengok Wall Din... "la ada blog jugak si Din ni...taknak citer kat aku pun tadi..."(cakap sorang)

Tengok link adress blog dia, tajuk : "Sempoi Bersama Abun : Segmen Blogger Bergegar sambil main Hula Hoop berskirt hawai" *** man tepuk dahi... Pekk!


Kekok 4 : gi kenduri kahwin ex gf

kekok gila, bila tengok kawan baik kawin dengan ex-gf sendiri.. sambil tengok dia berpelukan mesra atas pelamin tangkap gambar dan senyum simpul. kita kat bawah ngah nyuap nasik minyak teringat kita berpeluk mesra dengan pengantin pompuan tu dalam wayang tengok cerita Titanic.

"woiiiiii JOoooOOoHannn... tak sangka ko datang jugak kenduri aku johan, terharu betul aku"

" mesti la aku datang Zack, aku kan kawan ngan kau lama gila..kalau tak datang, saje la.."

" ni kenalkan bini aku, Siti Maisarah Sukiman"

" Hai Sarah, awak sihat? harap awak bahagia hingga anak cucu.. "

"awak bila nak kawin Johan?"

"saya tunggu heroin macam kate winslet dalam citer titanic yg kita tengok dulu"

"errkkk.... ngaaaaaaaaaa..UuUuuuuuuu"


Kekok 5 : terkutuk pekerjaan bapak kawan tanpa sengaja

" celaka betul la polis ni, makan rasuah je kerjanye, haram jadah betul"

" apsal amir? marah betul nampak"

"takde la, aku tadi kena tahan ngan Trafik, bukan salah besar pun, lesen roadtax semua ada, dia boleh bantai saman aku sebab takda side mirror sebelah, bukan salah aku pun, side mirror aku kena ciben masa parking dol"

"habis tu takkan ko tak explain? citer la elok2 kat trafik tu"

" aarghhhh pegi mampus la ngan polis trafik tu, aku baru nak merayu, dia dah buat muka kerek, nak duit kopi la tu, polis semua sama je, makan rasuah.. amik la duit rasuah, bagi makan anak ngan duit haram, nanti anak pun perangai macam haram jadah"

" weiii Amir, rilek la Amir, tak semua polis sama wei, agak2 arr... bapak aku polis gak mir!!"

"errk, gulp...."


Kekok 6 : terserempak bapak sendiri dalam dangdut

Backgraound muzik...Inul daratista, goyang inul.....

Para.... penonton.... bapak - bapak..ibu-ibu.... semuanyaaa...

jangan heran kalau inul sedang goyang

rada panas agak seksi....maafkan laaahhh....

"wahhh Jidin, sedap gila goyang inul, feveret nih .... jom jom goyang, cepat Din...."

" AHaha, Ni feveret ni Mat, goyang inul...GOyang YuUUUukkkk AHhhHHh"

sambil nari dangdut ngan penari indon dalam kelab tu, tersinggung bahu mamat sebelah....

"macam kenal, misai ni macam misai bapak aku!!!!"

"Para penonton.. bapak aku...bapak aku....goyang yukkk ahhh...semekom abah!!"

" Gullppp.. Din, apa kau buat kat sini. potong stim betul la kau ni Din"

*************************

P/s aku kekok gila yang no 1 tu....selalu jadi, tapi skrg aku tak kekok dah, aku selamba je terus guna "aku -kau"... sebabnya, zaman study dulu elok je boleh aku kau, dah tua2 lak nak segan..hishhhhh


19 comments:

  1. kekok 6 tu x bleh blah... hahahhaa...
    adeh.. blh jumpa bapak sndri kt dangdut... yehh yehh yehhh

    ReplyDelete
  2. hehe..semua 6 kekok blm dirasai lagi..tp yg no 1 ermm..mmg dr zaman skolah lagi cma bahasekan diri saye,awk,hang,@ cma..selalunye.dorang yg kekok ngan cma..
    heheh

    ReplyDelete
  3. yang no 6 tu tragedi giler kot.. nightmare untuk si ayah..

    tak penah-penah bagi duit nak keluar, terus je duit belanja x penah putus..

    kalau kamceng, bole gi dangdut sama-sama..

    ReplyDelete
  4. Mak kekok kalau tersrempak dgn ex bf time2 boyot camni. walau blom penah serempak lg ttp mak dpt rasa kekok tu kalau serempak.. jenuh nak kempis perut Nyah.

    ReplyDelete
  5. hahaha ~ kekok nmbr 6 !

    ReplyDelete
  6. Suka no 4.. haha~ sekali dia tu ex dulu2 daa

    ReplyDelete
  7. ceq kekok plak nk komen sini... hiks :-)

    ReplyDelete
  8. rasa kekok lak nk komen part niyh..hahaha..yg kekok satu tjdi pdku..kwn satu kelas sekolah rendah..satu sekolah ms sekolah menengah..now dia da kerja di sabah dan ak di shah alam..ttbe dlm fb dok sy awak lak..teringat zmn dolu2 dok ak mung jerr..ape pon syukur sbb dia masih ingt kwn lame~~

    ReplyDelete
  9. tang no satu... mmg setuju... sbb kawan yg berAKU-KAU time mimude bile jumpe lik dok ckp skema laks.. teros jadik terkaku...

    tang ex lak... sowi kalo dio byr 6 jute pon lom tentu nak g majlis dia walaupon diajak... *kejam tak*

    ReplyDelete
  10. rasa kekok lak bila nak komen blog ni. kehkehkeh.


    nombor satu selalu jadi gak. but tak kesah pon nak panggil apa pon :D

    ReplyDelete
  11. haha..kekok yg last tu kelakar gile..

    ReplyDelete
  12. hehe pandai nyee bagi situasi yg mengekokkan..err kekok la..

    ReplyDelete
  13. Kalau betul-betul jadi scene 4 tu, memang rasa kekok gila! kalau sape yg tak terbayang balik time tu, memang tak tau la.

    ReplyDelete
  14. ADfeez : agak2 pernah tak jd kekok 6?

    Cma : hahaha dorg yang kekok ngan cma kan.. :P

    Miss senget : tapi zaman skrg dah ada trend mak bapak ngan anak2 lepak karoke sesame :)

    Lekat Lekit : napa org selalu kekok bila jumpa BF masa ngah ngandung eh???

    Mirmoo : pernah jadi ke no 6?

    Sha : jgn suka2.. nanti jadi betul2. :P

    ReplyDelete
  15. Nazrul Azat : elelele kekok manje leeteww :P

    Aiza zara: mungkin dia nak berubah jd skema kot...hehe

    JM : kalau 6 juta??? 6 juta.. saya pergiiiiiiiii hahahaha

    Cik Epal : no satu tu mcm selalu jadi kan...
    P/s banje gi menternak lemak leh? hahahahaha

    Cik sha : agak2 jadi betul2 tak?

    Yusida : kekok comel leeetewww :P haha

    Melle : abun tu kawan ko ke melle? errkk..(kekok)

    Timblank : kawan aku pernah jadi 2 org betul2...eerrrkkkk kekok katenyeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...