June 18, 2011

Entry percubaan untuk aplication 'read more' dan new post editor.

 Disclaimer : ini adalah entry cubaan (testing) bagi aplication readmore dan newpost editor .. mungkin entry ini akan berubah , bermakna atau tidak bukan isu utama.. testing 1, 2 , 3....


Assalamualaikum...
Pertama sekali, aku menghargai pembaca - pembaca aku, dan aku suka sangat tengok kualiti pengomen- pengomen di setiap entry 'pendapat' yang telah aku hasilkan. Jika korang baca satu persatu komen-komen
diorang, hampir kesemuanya memberikan pendapat dan maklum balas yg jujur, berpemikiran dan bernas. style korang sangat jujur dan ikhlas dalam mencari ilmu dan mengagumi hasil pemikiran insan lain. korang telah melupakan sejenak Hype dan kegilaan dunia blog yang telah dicemari dengan unsur-unsur 'syok sendiri' berlebihan.

Tahukah anda yang Malaysia adalah negara yang mempunyai paling ramai Blogger perkapita? mana aku dapat info ni? aku dapat masa tengok buletin utama hari tu masa coverage conference blogger Asean. Jadi tidak hairanlah jika blogger di Malaysia ni berbagai ragam. aku taknak bagi nasihat selalu sangat, sebab nanti orang nyampah...

" woi jangan pergi baca blog Zulfikar tu wei... mulut macam mak nenek, asyik nak hentam blogger je, tak sedar diri yang dia tu blogger jugak..jom jom jom kita gi join segmen ngan contest..boleh femes..Puffftttt Blah la ko Zulfikar... Bajet bagus sangat la, bajet blogger otai la..."

Cuma aku nak bagitau, dalam blog aku tak banyak entry yang menceritakan tentang blogosphere..aku rasa ada dua tiga entry je pun, itu pun sebab aku dah meluat sangat, korang kalau nak baca boleh klik SINI dan SINI.. cuma nasihat aku kali ni...

"Bila belajar, belajar betul-betul, jangan main-main. Bila main, main betul-betul jangan main-main. Bila berblog..blog betul-betul jangan main main.."

11 comments:

  1. blogosphere tu apa?maksudnya pasal blog orang lain ke?dush~ lembap.
    aku kureng sikit kalau entry yang ada read more ni,tak puas.tapi kalau U nak letak terpulang pada U lah U,I redho aje,blog U kan U..hehehehe

    ReplyDelete
  2. eh ade org komen la, :)

    selamat pagi cikgu...atau Good morning teacher.

    Blogosphere tu adalah cerita tentang dunia blog, dari segi teknik, isu2 blogger, strategy blog, SEO, iklan, teknikal dan sebagainya...

    nak try letak readmore sebab 2, 3 hari ni, tengok org tak klik page, sebab bila orang masuk blog I, diorg boleh terus baca cerita dekat main page, tak masuk entr page.

    ReplyDelete
  3. hehehe.anda buat apa saje org tetap akan baca penulisan anda.^^

    ReplyDelete
  4. tak suka la masuk segmen2, kontest2 ni.. huhu.. malasssssss

    tp memang agak boring juga bc blog yg tak abes2 ngan segmen ni, tp nak buat cane kn, blog derang, suka ati derang la.. :D

    ReplyDelete
  5. huhu... orait lah 2... aku baca jugak ...kan3... :)

    ReplyDelete
  6. bila komen, komen betul-betul
    memang aku tak main-main ni
    hahahaha

    ReplyDelete
  7. blogosphere maksudnya dunia blog la dey

    btw, jangan guna auto read more. xbagus utk set saiz template kau. buat manual bagus

    ReplyDelete
  8. hahaha, sebenarnya korang semua, aku dah taip benda ni berbulan2 dah, pastu aku rasa mcm tak penting pun so aku tak publish...

    semalam aku nak test application readmore ngan try 'blogger in draft'

    tu yang aku try kat entry ni...


    p/s perlu ke aku delete entry ni wei? hehehehehhee

    ReplyDelete
  9. honestly, iyou pon x suka blog yg ada 'readmore'... kalau tenet laju xpe, bila tenet kalah kura-kura, hilang smgt nk baca post.. huhu...

    tp xpe, jgn risau.. selagi ada masa akan ku jenguk blog yg wajib dijenguk bila on9! ^^

    ReplyDelete
  10. ade yang komen dan ade yang call, ckp 'read more' tak sesuai utk blog ni, sebab lambat nak load bagi org yg line slow dan ada bandwith limit, nanti bandwith habis...


    jadi aku akan kembali menggunakan site feed full post..:)

    terimakasih untuk input eksperimen ni. :)

    ReplyDelete
  11. read more tu ada yg letak sbb katanya... die bg rating kt blog jad tinggi skit.. sejauh mana kebenaranya xtaulah...:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...